اخبار سایت

KMC EAGLE

Habitant leo

KMC EAGLE

بهمن 1402: پنجمین دوره نمایشگاه خودرو تهران 1402، فرصتی خوبی به کرمان موتور داد تا بتواند برای نخستین‌ بار از نسخه تولید نهایی کی ام سی رو نمایی کند.

با اینکه کلیات ظاهری خودرو، تفاوت خاصی نسبت به نسخه مفهومی‌اش ندارد اما مهم‌ترین نکته آن، طراحی فضای داخلی خودروست که برای اولین‌بار در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. چراکه کرمان موتور در تمامی رونمایی‌های گذشته این خودرو، شیشه‌ها رو با روکش مشکی پوشانده بود تا کابین خودرو مشخص نباشد.

کی ام سی ایگل، براساس پلتفرم JAC J4 ساخته شده و به همین دلیل نیز می‌توان به آن، لقب جی 4 ایرانی بدهیم! این خودرو حتی در قسمت فنی نیز تفاوت خاصی با جی 4 ندارد. بنابراین همان موتور تنفس طبیعی جک جی4 که با حجم 1.5 لیتر، می‌توانست 103 اسب‌بخار و 146 نیوتن‌متر را تولید کند، همچنان در سینه ایگل نیز می‌تپد. همانطور که از تصاویر پیداست، شیشه‌های ایگل به رنگ مشکی درآمده تا طراحی داخلی آن، همچنان بصورت یک راز باقی بماند!

ایگل؛ نام اولین خودرو کرمان موتور

نام خودرو ایگل کرمان موتور، که براساس یک نظرسنجی عمومی انتخاب شده، در فرهنگ لغات فارسی، به دوصورت آیگِل (aigel) و ایگُل (igol) نوشته شده و هرچند که نام یکی از روستاهای گردشگری شهر شمیرانات استان تهران است اما هنوز کرمان موتور، دلیل اصلی انتخاب نام این خودرو را توضیح نداده.

درباره کی ام سی ایگل

مدتی می شود که کرمان موتور فصل جدیدی را در کارنامه خود آغاز کرده و استارت آن را با کی ام سی ایگل زده است. کی ام سی ایگل (KMC Eagle) اولین خودروی بومی کرمان موتور بوده که بر پایه پلتفرم PS1، پلتفرم جک J4، روی خط تولید رفته است. همانطور که می دانید جک J4 طراحی بسیار ساده ای داشت و همین موضوع باعث می شد تا خریداران در انتخاب این خودرو دو دل شوند اما مهندسان و طراحان ایرانی در کی ام سی ایگل، به عنوان فیس لیفت جک J4، توانسته اند چهره ای اسپرت و جوان پسندانه به این خودرو بدهند. جالب است بدانید که طراحی کی ام سی ایگل بر عهده حسین وفایی بوده که پیش تر لوگو و نشان کرمان موتور، خودروسازان بم و ویرا دیزل را طراحی کرده بود.
به طور کلی کرمان موتور با عرضه کی ام سی ایگل روند جدیدی را آغاز کرده و قرار است این خودرو را در نسخه هایی با جعبه دنده اتوماتیک، جعبه دنده دستی و همچنین به صورت تمام برقی روانه بازار ایران کند. در ادامه بیشتر به اولین خودرو بومی کرمان موتور خواهیم پرداخت.

طراحی بدنه کی ام سی ایگل Eagle

همان طور که گفته شد کی ام سی ایگل نسبت به جک J4 طراحی به روزتر و جذابتری داشته و با سلیقه ایرانی ها سازگارتر است. در نمای جلو این خودرو اولین چیزی که به چشم می آید کروم کاری های انجام شده در قسمت هایی از جلو پنجره است که امتداد آنها در چراغ های روشنایی این خودرو احساس می شود. با اینکه قاب چراغ ها مشابه با جک جی ۴ است اما گرافیک و دیزاین چراغ ها عوض شده و چهره به روزتری به خود گرفته است. به طور کلی با اینکه این سبک طراحی جک جی ۴ را اسپرت تر کرده اما ممکن است مورد پسند همه قرار نگیرد اما در مجموع می توان گفت شاهد طراحی بهتری نسبت به جک جی ۴ هستیم.

بر خلاف طراحی بقیه قسمت های کی ام سی Eagle، در نماهای جانبی شاهد تغییرات زیادی نیستیم. به طور کلی طراحی نما های جانبی، سبک طراحی به نسبت ساده ای بوده و الگو های طراحی خاصی در این قسمت دیده نمی شود. اما با تمام این تفاسیر سبک طراحی رینگ های آلومینیومی KMC Eagle نسبت به جک J4 تغییر کرده و طراحی جذابی را در بخش طراحی رینگ ها شاهد هستیم.

طراحی بخش های عقب، همانند بخش های جلو، دستخوش تغییرات زیادی شده است. چراغ های عقب این خودرو گرافیک اسپرتی داشته و ترکیب رنگ های قرمز و رنگ های تیره در بخش چراغ های عقب نمای خوبی را ایجاد کرده است. از طرفی چراغ ها به وسیله نواری کرومی رنگ به یکدیگر متصل شده اند که این سبک طراحی هماهنگی خوبی را به طراحی نمای جلو کی ام سی ایگل ایجاد کرده است. از دیگر نکاتی که به طراحی و دیزاین KMC Eagle کمک بسیاری کرده، برآمدگی روی درِ صندوق عقب و طراحی اسپرت سپر عقب است.

مشخصات فنی کی ام سی ایگل

کی ام سی ایگل در بخش پیشرانه تفاوت چندانی با جک جی ۴ ندارد. در واقع پیشرانه این خودرو همان پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس است که می تواند ۱۰۴ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور تولید کند با این تفاوت که تغییراتی نرم افزاری بر روی آن صورت گرفته است. جعبه دنده استفاده شده در کی ام سی ایگل، یک جعبه دنده از نوع CVT است که نیروی تولید شده توسط موتور را به چرخ های جلو می رساند. البته گفته شده است که احتمال دارد این خودرو با جعبه دنده ۵ سرعته دستی نیز عرضه شود.

طراحی داخل کابین و امکانات KMC Eagle

برخلاف طراحی بدنه که شاهد تغییرات محسوسی بودیم، طراحی داخل کابین KMC Eagle چندان تفاوتی با جک J4 ندارد. به طور کلی داشبورد و رودری ها از متریال خشک تشکیل شده اند که با توجه به رده قیمتی این خودرو، نمی توان انتظار بالاتری از این خودرو داشت با این حال استفاده از تریم دو رنگ در دیزاین داخل کابین باعث شده تا فضای داخل کابین کی ام سی ایگل از سادگی خارج شود

از طرف دیگر بخش هایی نظیر اطراف دریچه های سیستم تهویه، دستگیره ها، کنسول وسط و اطراف سیستم مالتی مدیا و… از پلاستیک پیانویی استفاده شده که تاثیر به سزایی در طراحی داخل  کابین کی ام سی Eagle داشته و کمی احساس لوکس بودن را به سرنشینان القا می کند. از دیگر نکاتی که در بخش داشبورد و رودری ها می توان به آن اشاره کرد، خطوط طراحی برآمده در این قسمت ها است که باعث می شود احساس خوبی به سرنشیان منتقل شود.

جلو آمپر کی ام سی ایگل، مانند دیگر رقبای این خودرو، به صورت آنالوگ طراحی شده در وسط آن کامپیوتر کوچک سفری قرار گرفته که قابلیت خوبی برای این خودرو به حساب می آید. غربیلک فرمان کی ام سی ایگل کاملا مشابه فرمان جک جی ۴ است و تفاوتی با آن ندارد. نکته مثبتی که در این قسمت وجود دارد این است که فرمان این خودرو از نوع کمکی برقی بوده و میزان سفتی و یا نرمی با توجه به سرعت تغییر می کند که این آپشن در پایداری این خودرو موثر است.

صندلی های این خودرو با اینکه ظاهر ساده ای دارند اما طراحی و ارگونومی مناسبی دارند و خسته کننده نیستند. جنس روکش صندلی های  KMC Eagle ترکیبی از چرم مصنوعی و پارچه بوده که کیفیت مناسب و قابل قبولی داشته و رنگ و تریم آنها باعث ایجاد هماهنگی بیشتر تریم داخل کابین شده است. به طور کلی فضای داخل کابین کی ام سی ایگل، با توجه به اینکه در سگمنت B پلاس قرار می گیرد، فضای مناسب قابل قبولی بوده و در این بخش می توان امتیاز خوبی را برای این خودرو در نظر گرفت.

مزایا

مصرف سوخت مناسب – استهلاک پایین به نسبت رقبا – کابین جادار – کیفیت مونتاژ قابل قبول – فضای بار مناسب

معایب

 نبود برخی امکانات مانند سانروف و دوربین دنده عقب – جذاب نبودن عملکرد جعبه دنده CVT  -طراحی نه چندان به روز

 

ایمنی کی ام سی ایگل

نسخه 6 ایربگ خودروی جک J4 موفق به کسب 5 ستاره ایمنی از موسسه C-NCAP کشور چین شده، ایگل اما تنها دو ایربگ دارد. با این حال اشتراک پلتفرم و اتاق این خودرو با جک J4 باعث می‌شود که همچنان بتوانیم KMC ایگل را خودرویی ایمن به حساب آوریم؛ حداقل در مقام مقایسه با تارا و شاهین!در زمینه سیستم های کمک رانندگی نیز ایگل به سیستم کنترل پایداری ESP مجهز است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *